Wednesday, November 25, 2009

Selamat bercuti

Esok (khamis 26hb) aku dh start cuti sempena raya haji ni...terpaksa cuti awal sbb pengasuh Mikael x dpt jaga dia...nk balik kampung daaa...xpe...so sok cuti..horeyyy....

tp next week ade training plak kt Info Trek kt Amcorp Mall..isnin ngan selasa...so x dpt la update blog(mcmla update selalu...ahakss) so ade tak sape2 memberku yg keje area2 situ..bole la nk mkn same...nnti lunch sorg2..ala..boringnye la...eh yati area situ kn kn kn...eh ye ke..xpe2..nnti calling2 ye...

SELAMAT BERCUTI KEPADA SEMUA...

wassalam...

Tuesday, November 24, 2009

Cinta Kau Dan Aku

salam...

Baru je selesai baca novel bertajuk Cinta Kau Dan Aku...penulisnya Siti Rosmizah.very touching la cite ni.sume rasa ade...ketawa,sedih,kagum...

cite tentang seorang tomboy yg keje jadik driver.pastu kawin ngan bos sendiri.pastu mcm2 la konflik mereka...mmg nmpk krg menarik jln ceritanya, tapi sebenanya best giler bila baca...mungkin cara penulis menyusun ayat, jln cerita menjadikan ia menarik...x percaya bacalah komen2 org yg dh baca cite ni di sini

Novel ni merupakan hasil tangan yg kedua bagi penulis Siti Rosmizah...Novel pertama yg dihasilkan oleh beliau lagi best...bila dh stat baca x dpt nk stop...smpi x tdo malam...huhu...nasib baik ms tu lum ade anak...dgr cerita dh byk kali ulang cetakan sbb permintaan yg sentiasa tinggi...tajuknya Andai Itu Takdirnya. Sape2 yg baca mmg sure keluar air matala(huhu...kantoi nangis) x caye jom tgk komen



Monday, November 23, 2009

Emir Mikael 6 Bulan

salam...

ari ni genap Mikael 6 bulan. sesungguhnya aku amat Bersyukur dgn anugerah dari Ilahi ini...Mikael seorg yg periang menjadik penawar ummi dgn ayah...

bykla perubahan yg berlaku.kalau rujuk kt Ratuhati website, alhamdulillah perkembangan normal dan memberansangkan...antaranya :

- dh pandai duduk sendiri tp senget skitla..pastu tgn sebelah jd tongkat sbb x pandai seimbangkn lg kot...

- nk belaja merangkak...dh bole la gerak skit2...tp masih takut2 lagi...

- suka memegang muka ummi...

- suka menepuk2 meja...kalau xde meja, tepuk2 badan sendiri pn jadik...

- ketawa berdekah2 bila di 'Bacak'..hehehe...sungguh seronok jgk bila kita bt memek muka...

- dh pandai mintak dukung..mmm..penat tau...

- suka sangat pada buku, surat khabar

- dh tumbuh gigi bawah 2 batang...

- br je try duduk kn mikael dlm walker...tp bila terdesak je...sbb xnak biasekn lg...sbb kdg2 time nk gosok baju susah..pantas je dia kaco...time nk masak, bila ayahnya lum balik lg...kalau tak kang merata 1 rumah dia kemas...

- pandai bt jari menunjukkan 'one'..bila kita ckp 'one' die btla jari telunjuk menunjukkan one...mayb sbb pengasuh die suka ajar melalui jari2 dan sentuhan...

- kul 6 pagi je mesti die dh bangun dan mengejutkan ummi yg masih lena dibuai mimpi...huhuhu...

- dh sedar tentang kewujudan kaki,tgn..asyik2 belek tgn n kakinya..hehe..suke tgk...

Wednesday, November 18, 2009

Contest - Aksi Si Comel


CONTEST lagik!!!


Rasa nk memeriahkan contest Aksi Si Comel ni...sbb suke sgt tgk aksi2 si kecil...mmg salah 1 therapi jiwa...perghhh...terapi jiwa tu..jgn memain...hehe...tp seriyes nih..betul....Marilah join...hadiah pn menarik jgk...

ni pic nya

Nama : Emir Mikael Bin Mohammad Rizal
Tarikh Lahir : 25 May 2009
Umur : 5 bulan 3 minggu
Aksi : time ni ade kenduri kt kmpg...sume org gelakkan die sbb dipakaikan serban...die pn ape lg...terlebih excited bila tgk sume org gelak..hehehe...kira die pn nk gelak besar jgkla...

Contest ni ada 2 penaja iaitu :

Comel Lote Collections
http://comellotecollection.blogspot.com

Muslimah Online Shop
http://muslimahonlineshop.blogspot.com


sy mencadangkan agar penaja2 ini mengadakan 'sales theme' , maksudnya mengadakan jualan bertema. contohnya Tema Alam semulajadi. so barangan yg dijual pd bulan tersebut kebanyakan akan bertemakan alam semulajadi.mcm baju warna hijau ke...baju bercorak pokok ke..hehe...ok tak...and then Harga istemewa terhadap barangan td hanya untuk follower sahaja...so followers sudah tentu berasa dihargai...terima kasih...




Jangan kaco

Jangan kaco?? hehe..ape tu jgn kaco ek..xde pape...ni si Mikael ni..org ramai tanye Mikael ni asyik2 tersengih2 je...so nk tepek muka die tgh serius..dia kalau tgh main mmg concentrate giler la...kite amik gamba pn xnak layan...pandang dgn gaya serius je..hehehe...

Tuesday, November 10, 2009

Positive Thinking

Disebabkan baru blk dari teambuilding kn...so bole la nk share serba sedikit ek....

Dalam kehidupan ni kita hendak merasai keseronokan, kepuasan dan ketenteraman hidup ketika cabaran melanda...jawapannya hanyala 1 iaitu berfikiran positif. Ingatlah bahawa minda kita yang sebenarnya menguasai diri kita.

Dengan fikiran yang positif, kita dapat menjalani segala sesuatu tanpa dibebani oleh seribu fikiran buruk. kita juga terhindar dari perasaan takut dengan kegagalan. Jalan di depan pun akan selalu terasa lapang.
Cara2 untuk mengekalkan positive thinking kite ni iaitu Yakin boleh, Tingkatkan Motivasi Diri, Bberdikari, Tidak Prejudis terhadap org lain.


Dalam melakukan sesuatu perkara, dorongan dan sokongan dari rakan2 dan orang yang positif akan membantu kejayaan kita didalam bidang yang diceburi. Ini kerana seseorang yang berfikiran positif akan sentiasa memberikan kita semangat dan sering mengatakan ‘boleh’ kepada sesuatu perkara yang hendak kita lakukan tanpa sebarang keraguan. Mereka juga sentiasa mempunyai sikap ingin mencuba walaupun risikonya kegagalan.

Hasad dengki tidak wujud didalam diri mereka yang ingin lihat orang lain maju. Mereka akan sering menggalakkan dan amat menghargai kejayaan yang ada pada diri orang lain untuk mencipta kejayaan. Sifat kekitaan dan semangat kerja berkumpulan kerapkali dapat digambarkan dan dilakukan oleh mereka yang berfikiran positif. Seeloknya kita praktikkan dalam team kita..x kira la unit lain2 ke kn...amat penting juga kita berada didalam kelompok org yg berfikiran positif supaya kita tidak mudah terpesong ke arah lain...so semoga berjaya!!!

Game labah2...kene lalu ruang tu tanpa menyentuh tali tu...tp mslhnya ruang2 tu kecik..x muat badan ku yg kecik ni...hehe...mencabar jgk...so kami terpaksa memanjat salah sorg antara kami yg sanggup berkorban...hehe...

Kami memilih utk membuat layang2 semasa check point pertama dlm game IT Explorace...kene ade skill jgk rupanya nk bt layang2 ni..xleh hentam kromo jek...

Monday, November 9, 2009

IT Team Teambuilding at Agrotek Resort

Last weekend 6-8 NOV 2009 , we go to Agrotek for Teambuilding session special for IT department. Only one word i can say "ENJOY"

Here the pic that show we're enjoyyyyy...hehehe....

Wednesday, November 4, 2009

Meh layan video

Oleh kerana kome xde 3 hari ni pi teambuilding..meh layan video Mikael ni...dh start nk melasak dh...penatla ummi pasnih..makin kurus kering....Add Video video
ni ms on de way gi umah akak kt Bukit Mahkota ade open house...

Semoga berbahagia to JAJA

Sabtu lepas kami pegi Kluang Johor.it's very long journey okeh...fuhhh...penat giler...mlm tu pulak ade kenduri di rumah mertua...kesian dgn Mikael la kn...kecik2 lg dh kene jln jauh...lbh krg 280 KM tu...

tp rsnya berbaloi jgk pegi jauh2 sbb semua makana yg dihidangkan sedap2 belaka...daripada cathering Tok Wan...mmg best gilerla...x penah lg jmpe mknn kenduri yg sesedap nih...mane taknye..ngan gearbox kambing, udang goreng tepung msk sos, daging beriani,ayam sambal,rojak,kuih muih,puding...rs mcm pegi open house plak...sbb tempat duduk sentiasa penuh...ye la sbb bermcm2 jenis mknn...so duduk pn lame la...hehe...

anyway selamat pengantin baru kepada JAJA...semoga berbahagia hingga akhir hayat...

Monday, November 2, 2009

Gigi Mikael

miUmmi Mikael ni terlampau excited tgk gigi anaknya br nk keluar...hehehe..tgk tu gigi die...ade sebatang gigi dh nmpk...lagi 1 br kuar skit je...slalu asyik jelir lidah je sbb rs x selesa kot ade something kt situ...Oleh kerana demam pn dh ok..sesema skit2 je..batuk pn skit2..so tersenyum je la dia....
Related Posts with Thumbnails