Sunday, January 31, 2010

Sharing...

Salam...
aku nk share tentang FIL yg mendapat tekanan darah tinggi. sebelum berpenyakit ni, beliau seorang yg kuat bekerja, berkebun, menebas, mcm2 la yg dia bt. setiap saat tu amat berharga baginya. sampai aku pn rasa malu kalau duduk saja kt kampung tu..hehe..tapi bila penyakit ni menyerang, beliau duduk,baring,tido je kt rumah.makan pn tak selera. my husband pn sedih je. yela kn...anak lelaki kn spatutnya menjaga ibu bapa kn. tapi kami dh duduk sendiri. so masa sgt limited untuk menjaga sepenuh masa. kdg jam 2 3 pagi terpaksa pegi klinik. tiap2 hari mkn ubat yg diberi oleh doktor. byk jenis pulak tu. ngeri pulak aku tgk ubat2 yg bertimbun itu..

So sebulan yg lepas, kami telah diperkenalkan dgn USANA dan belikan untuk FIL makan iaitu Essential, Active Calcium dan Proflavanol 90. sume ni adalah sukatan utk penyakit darah tinggi seperti yg telah disyorkan. Tapi my FIL xnak makan. biasela, setiap org yg kami jumpa, dan diperkenalkan kepada produk ini, rata2 mmg menolak. sama ada menolak terus dari mencuba, dan menolak terus dari menjadi ahli. biasela produk baru mmg susah nk diterima. My husband paksa jgk ayah dia makan, smpi bermasam2 muka la jgk..huhu..tp dalam diam2 rupa2nya my FIL mkn juga. sekarang selepas sebulan, alhamdulillah beliau dh bole aktif smula, berkebun, meracun semak samun...smpi susah dh nk nmpk muka kt rumah tu.

USANA sebenarnya adalah produk makanan tambahan ('supplement') yg lengkap dengan segala vitamin, mineral, dan nutrisi yang diperlukan bagi membekalkan segala keperluan badan, membaikpulih sistem, melawan penyakit dan lain-lain. mencegah itu lebih baik dari merawat. betul tak? hehe...rata2 mesti ckp xnakla try..takut...mesti dadah ni...huhu..xdela..kalau x caya, mehla sini tgk...ape kandungan2 yg ade dlm pil nih...

Anyway kita hanya mampu merancang, ALLAH jua yg menentukan...

Friday, January 29, 2010

KARNIVAL AGAIN !!!




Please visit this link for more info www.karangkraf.com/karnival/index.html

29 Januari hingga 1 Februari 2010

Wednesday, January 27, 2010

Aktiviti membelek dan merangkak style Mikael

video

aku nk cite psl hobi anak bujang sorg ni.dalam video ni adalah hobi Mikael tiap2 hari...sehari kalau x buat mmg x sah...pastu dh boring brla dia bt keje lain...hehe...mewarisi jgk hobi ummi rupanya...harap2 berterusan smpi dewasa...kalau kita duduk bacakan cerita2, tunjukkan gambar2, die akan kusyuk je duduk diam...kalau tak, duk melasak sentiasa.smpila penat.pastu merengek nk susu dan tido...

video

yg kedua pulak aku nk cite psl cara Mikael merangkak. disebabkan nk cepat, dia merangkak x guna lutut dh..guna kaki hujung je...kelaka plak aku tgk..x caya jom tgk video ni...tp sila abaikan background yg serabut tu ye...huahuahua...tu adalah hasil creative anak bujang ku ini...macam2 perkara pelik yg anak ummi ni buat...mmm...nnti aku cite lg perkara2 pelik tu ek...

jom layan video....

Tuesday, January 26, 2010

Mandi manda

Salam...
Mikael ni mmg kepantangan dia tgk air...kemain suka sgt...mmg sejak lahir x penah menangis bila dimandikan..weekend mmg selalu pegi umah kakak ipar.umah ade swimming pool...so Mikael pn ape lg...seronokla main air...ade tmpt untuk kanak-kanak...tp air sejuk sgt.sbb tak ade bumbung.so xleh kasi mandi lama2...takut demam...

Monday, January 25, 2010

Menternak Ikan

Salam...
Sekarang aku giler menternak ikan...tetapi di dalam FB...huahuhahua...
mesti best kn kalau menternak ikan ni menjadi reality...maknanya nnti aku duk kmpg la..sama ada banting atau Jelai la..tp xnakla banting..x best! hahaha...

Nanti la kalau ditakdirkan terbuka pintu hati, dh malas nk mengcoding2 ni, bole la merealisasikan impian ni...tp bela ikan yg cantik2 la...br la best..(huhu..nk yg cantik je kn..hampeh...nmpk sgt x ikhlas...)

macam2 sbenanya terlintas dlm kepala ni...takkan nk bekerja smpi tua kn...mmm..ntahla...




sempoiiii...kuikuikui...

Wednesday, January 20, 2010

Contest HUGGIES


Ade contest best la...hadiah pn menarik...kalau ade kengkawan yg join, informla ek..bole la tolong vote kn kn kn...hehe...aku pn igtkn nk msk, tp mcm xde pic RED..mmm..tgkla nnti cmne...sbb skrg bz betul...byk betul nk kene siapkan...

Thursday, January 14, 2010

. Net Developer

Saje la nk cite...sape2 rs minat programming ni, kalau nk apply kt tmpt aku keje ni bole la bagi resume ek...tapi post contract.tp bole convert ke permanent kalau bagus...spec yg paling penting kene tau bt .Net language...dan yg lg penting kene minat programming...

Ari ni ade sorg staff yg resign walaupun baru 3 hari bekerja...alasan dia kerana rs x mampu nk buat coding sume tu...lg dh x minat dh programming...

ermmm...bole plak kn alasan tu...ms interview ari tu apsal x ckp...kn dh susahkan org...abis tu nk bt cmne kn....takkan nk paksa plak...

Wednesday, January 13, 2010

My Security Car

salam...

Semalam terpaksa cuti emergency..sebab musabab hanya lah disebabkan security kereta aku problem...abah aku dulu die pasang security system kt my Kenari tu...di mana kalau nk jalan lps start enjin tu, kene touch card baru bole jalan....kalau tak, akan terberhenti sendiri, dan hon akan berbunyi automatic berulang kali...bayangkan kereta terberhenti di tgh2 taman tu...rasa macam aku plak pencuri kereta..haha...

pastu call la company yg pasang system tu. die suruh kumpul 3 card yg ada...masalahnya 1 card, abah aku simpan kt kampung sana..x pasal2 kene tunggu abah aku dtg jauh2 tu semata2 nk betulkan smula system card tu yg dh bengong..hanginnnnn je smlm...x psl2 kena cuti...

Thursday, January 7, 2010

Gigi Taring

salam...

Mikael dh tumbuh 2 gigi atas pulak.but surprisely, dia tumbuh gigi taring.wakakakaka...cam kelaka plak. bayangkan 2 gigi taring atas ngan 2 gigi depan bawah. bila dia sengih kelaka la...nntila aku amik pc die tgh sengih...

Memang normal ke tumbuh gigi taring dulu ye...mmm...orang tua2 ckp, nnti bila dia besar, keje bercakap je...mcm lecturer ke, penceramah ke,cikgu ke..hehe...ummi x kisah je..asalkan Mikael menjadi anak yg baik dan hamba ALLAH yg soleh..Amin...

Monday, January 4, 2010

Menjana pendapatan sampingan

Dah lama nk bt entry ni sbenarnya.tp x berkesempatan. aku nk citer tentang bagaimana kita bole menjana pendapatan sampingan melalui USANA disamping menjaga kesihatan.

USANA ni kn MLM yg mengamalkan konsep Murah, Mudah, kerjasama dan adil.
  • kenapa murah? sebab byr rm99 dh bole jadik ahli dan dh bole beli produk harga ahli.
  • Kenapa Mudah? sebab plan yg digunakan mudah. downline cuma maximum 4 org je. kalau ramai yg nk jd downline, bole bantu downline kita utk dapatkan downline.so ni dinamakan saling bekerjasama. best kn?
  • pastu kenape adil? sebab sume org bole downline max 4 org je.xleh lebih. so chances untuk sume dalam mengumpul point sama. x macam sesetengah MLM lain tu.sape byk downline, dia la yg menang kn dan lg bykla dpt duit kn. tp USANA ni tak.kite akan dapat bonus dgn 3 syarat iaitu aktifkan BC(Business Centre), downline kiri dan kanan ade 250 point, dan ada 100 personal point. beli untuk kegunaan sendiri pn dh bole ckpkn 100 point. x perlu nk promote or jual produk beria2 pn. so skrg kebanyakan org yg join USANA ni adalah untuk kegunaan sendiri je. Untuk sihat yg berpanjangan sekeluarga...
Senang kn? so disamping kite menjaga kesihatan, kite bole menjana pendapatan sampingan yg makin hari makin bertambah kerana pengguna USANA yg semakin berkembang di Malaysia. Peluang adalah tinggi kerana USANA masih baru di Malaysia. Senang nk promote sebab kebanyakan Doktor2 di Malaysia mengsyorkan product ni. kerana kandungan vitamin yg tinggi penting untuk keperluan badan kita.

kami dh register 2 minggu lps kalau x silap. smlm dh dapat bonus pertama. tidak mengecewakan. dan bonus akan bertambah dari minggu ke minggu...

Faham ke tak ayat2 aku ni ek...hehe...BM dulu x dpt A la. so ayat krg tersusun sket...harap maklum

So kalau nk tahu lebih lanjut, do pm me ok...

Sherlock Holmes 2009


Dah tgk movie ni? aku dh tgk dh...dh lama x tgk movie sejak2 dh ade anak ni kn...so peluang tidak dilepaskn untuk tgk bersama rakan2 opis...hehe...

Mengisahkan tentang Detektif Sherlock Holmes dengan partnernya Watson, menyiasat dan menyelesaikan misteri Black magic oleh BlackWood yg return from the grave slps mati di tali gantung...

best cite psl penyiasatan2 ni..tp mcm ade sambungan la lastnye...sbb ade penjahat yg terlepas...hehe..biasela kn...nk melariskan product...kene la cite tergantung...


Related Posts with Thumbnails