Wednesday, March 19, 2014

Pengguna Shaklee menjadi ahli Shaklee

Setelah menjadi pengguna shaklee selama 2 tahun, akhirnya saya daftar jadi member sebab nak beli banyak disebabkan tengah pregnant. so masa tengah pregnant ni lagila badan kite ni perlukan vitamin tambahan... Untuk kegunaan sendiri je. sebab dah terasa keberkesanan hasil vitamin ni... sabtu lepas pegi shaklee subang bersama-sama Mikael. puas jgkla mencari. tapi lupa plak nak ambil gambar...

ni la hasil pembelian pertama....hihi...

Mode : Happy




ESP dan alfalfa tu kakak sy punya. dia tengah menyusu badan baby sekarang. dia memang pengguna shaklee jugak sejak bersalin tahun lepas...sy just tolong belikan...



Monday, March 17, 2014

Mikael dah start Tadika tahun 2014

Akhirnya mikael dihantar ke sekolah this year 2014. last year try hantar jugak, tapi dia belum bersedia. First day sekolah dia ok je..tak menangis pun. tapi masuk hari kedua, menangis pulak. terpaksa ummi keraskan hati, paksa jugak dia. ayah dia je tunggu kt luar. nampak la dia meronta2 nak keluar tapi di pegang oleh cikgu. ayah dia siap ambil video lagi. then bila dia perasan ada ayah kat luar tengah tengok, terus dia stop menangis, duduk dalam barisan dan duduk depan lagi...hahaha..nampak tak? budak boy ni kalau depan ayah, dia control macho kan....kalau dengan maknya dia mengada2 je kan...hahaha....then sekarang dah ok..alhamdulillah...

seronok tengok progress pembelajaran dia...macam2 surah dan doa dia dah pandai baca...dan pandai solat. aku bersyukur sangat kerana memilih tempat yang betul untuk dia bersekolah...

dia sekolah kat Tadika Tunas Bestari Seksyen 18 Shah Alam...ambil pakej tadika dengan fardhu ain. bulanan dalam rm290. daycare tak ambil sebab umah pengasuh dia sebelah tadika tu je...dah lama duduk situ sejak bayi lagi...

Gambar banyak tapi dalam camera ayah dia pulak..hanya ni je untuk tatapan di sini....puas jugakla pujuk dia untuk pakai baju sekolah pink tu...haha..boy kan..alergik ngan pink ni....




Video Mikael Kelakar

Tiba-tiba teringat pasal video ni sebab kelakar...saje nk publish sebab nk buat sebagai kenangan kat sini...nk tunjuk kt mikael...ni ambil guna camera digital. tapi bila transfer ke phone/tab, dia tak support pulak.

video
kalau tak silap masa umur dia setahun kot...dia panggil ibu...x reti panggil ummi lagi...kene sakat ngan ayah...



***Lamanya tak update blog ni...banyak nk cerita sebenarnya...insyaAllah nanti la bila free...



Related Posts with Thumbnails