Monday, May 22, 2017

Agent sah MERVE COSMETICS (ID : MS080 014AG)


Assalamualaikum semua....Hari ini secara sahnya saya dah jadi Agent Merve Cosmetics...harap semua sudi follow IG saya #nuradha.merve , atau boleh klik ni kalau bukak dari PC/Computer anda https://www.instagram.com/nuradha.merve/

Jika ada sebarang pertanyaan mengenai produk Merve boleh terus wassap saya ye...


Dulu saya tiada keyakinan diri untuk berselpie kerana muka banyak dengan jeragat...dahla memang muka banyak bintik2 hitam(tahi lalat la tu...hihi)...ditambah pulak dengan jeragat...memang serabut la kalau nak selpie...

Tapi sekarang tidak lagi...rasa nak lagi nak lagi bergambar...walaupun tidak add Beauty Plus pada camera tu...perasaan malu tu dah berkurang walapun segan jugakla nak berselpi macam orang lain...so saya macam ini la...hanya biasa-biasa sahaja...sape yang kenal saya lama memang tahu la saya macam mana...haha...

Next projek mungkin saya nak belaja bermakeup...saje untuk tambah ilmu...alang-alang dah jadi agent MERVE ni...hihi...

saya sebenanya fobia nak bermake up sebab masa kawin tahun 2007 dulu, make up tak cantik...memang frust sangat...haha...saya rasa tak makeup lagi cantik kot...kalau dulu macam sekarang, saya dah viralkan kot...haha...tajuk kecewa dengan jurumakeup...hihi...


Jom beli Produk Merve dengan saya...nak COD area shah alam, puchong , putrajaya...nak kat banting pun boleh kalau saya balik umah mertua....kalau nak negeri sembilan pun boleh..rumah mak saya kat felda jelai 2, gemas...so perjalanan saya Simpang Empat - Tampin - Gemencheh - Gemas

Nak beli Online pun boleh...saya guna Pos Laju ye...

Jom PM saya segera...




Wednesday, May 17, 2017

Merve Cosmetics - Saya Guna Saya Jual

I am in love with #fairytearspotion. Baunya wangi, teksturnya ringan dan cepat meresap. Yg paling best, packaging yang sangat cantik... harga pun murah banding serum lain (base on qty ye)


Mula-mula plan nak hilang jeragat degil kat muka...dah guna macam-macam produk tapi masih tak hilang...selepas saya menggunakan selama 2 minggu..nampak la perubahannya...jeragat degil makin pudar...saya pun beli skali Gorjeous Juice, Full coverage foundation, perfect matte powder, Blue Magic Lipstick(tapi bila pakai color merah ye..ikut darah)..semua nya gara-gara terpesona dengan packaging berkonsep fairy tales. berminggu2 jugakla sy stalk IG my stokist Fatma....pastu terus jadik Agent la...haha...jom stalk IG saya #nuradha.merve  (Agent sah MS080 014AG) bole COD area shah alam, puchong, putrajaya...nak pos pun bole...jangan segan2 wassap sy ye www.wasap.my/60126592239


Ni gamba lama saya before guna Merve...tapi gamba ni tahun ni jgkla..2017...sy memang tak suka selpie sebab tak suka tengok jeragat besar tu..kat bawah mata kiri...gamba ni pakai foundation pn nampak lagi...jeragat kecik2 pun ade tapi lepas pakai foundation, tak nampak dah..haha...


ni gambar terbaru...jeragat tak nampak sangat kan....

ni plak saje je tambah beauty plus masa amik gamba tu...haha...

pic ni besar skit...close up...nampak kan bezanya dari gamba lama...gamba lama nampak kusam je kulit..tak bermaya...memang betul2 dah jauh cinta dengan Merve ni...fefiling cik Joy plak rasa...haha...

Eimran Mu'az 6 Bulan

Alhamdulillah Eimran Mu'az dah 6 bulan...dah boleh makan...ummi baru start dengan puri carrot dan puri epal....tapi pengasuh eimran dah bagi bubur nasi dah..hehe...

eimran dah meniarap masa 3 setengah bulan...then dia mcm itu je la...sampai sekarang dh gerak2 skit2 la...pusing2 badan dia...bila malam kadang2 terkeluar dari tilam..dia tak nangis...duk ek ek ek je...

- dah kuar perkataan baaaa..itu je la...haha...
- dah menyembur-nyembur air liur...kalau nak bagi makan tu susah skitla..sebab dia sembur keluar...
- suka jelir-jelir lidah...
- suka hisap ibu jari kaki...haha...normal la tu..
- suka sangat tersenyum...murah dengan senyuman..sama mcm mikael dulu...
- pandai gelak mengekek-ngekek bila mikael agah2 dia...bila org nak kejar dia, tergelak2 dia...comel je bunyi...
- masih menyusu ibu lagi..malam tak campur ngan susu fm...
- pampers dah size M
- berat masa 5 bulan ari tu 7.4 KG..boleh tahan la semangat dia...masa lahir halus je...sian tgknya...mcm tulang je..xde isi..haha...ummi jaga makan sgt takut baby besar..sebab ade diabetis skit...




kalau tgk video didi & friend kemain dia suka...kalau ummi drive, dia nangis...so bukak la video ni...



Related Posts with Thumbnails