Monday, March 13, 2017

Majlis Cukur Jambul & Akikah Eimran Mu'az

Alhamdulillah selesai sudah Majlis Cukur Jambul & Akikah Eimran Mu'az...diadakan pada 4 March 2017. eimran lebih kurang 3 bulan 3 minggu kot... mula2 dia ok je...lepas kene renjis2 dan gunting rambut, menangis plak dia.rimas kot...

buat sekali dengan anak abang yg baru lahir 9 january 2017.















Thursday, March 9, 2017

Baby Baru (Eimran Mu'az)

Alhamdulillah...10 november 2016 lahirla anak ke 4 yang diberi nama Eimran Mu'az bin Mohammad Rizal.dan syukur sangat Allah permudahkan semuanya...jam 5 pagi dah keluar tanda darah.tapi tak sakit. tapi disebabkan darah yang keluar agak banyak, kami bergegas siap sedia untuk hantar ke rumah pengasuh kat shah alam.then cepat2 ke hospital an-nur bangi.lebih kurang kul 7 sampi hosp terus masuk labor room.nurse check bukaan baru 5 cm.so tunggu doktor dtgla dalam pukul 8 pagi.

lepastu doktor datang nak pecahkan air ketuban, tapi sy tolak sbb sy nak secara natural. nasib doc boleh terima.dia kata ok je nk natural...dan dia budget bersalin dalam pukul 1. maknanya kul 1 nanti baru doc datang balik.

tapi dalam kul 11.45 air ketuban dh pecah sendiri. dan baby terus nak keluar.kepala dh kat pintu.so kelam kabut la nurse yg bertugas.sorang menahan kepala baby supaya jgn keluar, sorang lg bt persiapan, sorang panggil doc kt klinik ground floor. sy dh meneran 3 kali dah sbb x tahan dah.baby nk keluar sgt.tp sbb nurse tu sekat tangan dia so baby x dpt nk keluar.sy cakap xpe, nurse sambut je la baby ni.diorg nk tunggu jgk doc.so baby lahir jam 11.58am...

doc cakap xde luka, so x payah jahit...alhamdulillah...next time doc suruh suami je yang sambut sebab senang bersalin...huhuhu...takut la den oii...


Masa lahir kecik je...3.05kg..lepas sebulan pun naik skit je...3.25kg

Tapi masuk 2 bulan berat naik mendadak...5kg...
then 3 bulan dah 6kg...



 


 Muka dah bulat...





2 beradik ni la peneman ummi masa dalam pantang kt umah Atok kt felda jelai 2, Gemas, NS



Gambar IC Anak-anak

Salam...dah lama tak update blog ni...bz manjang ummi ni...tapi kene update jugak supaya anak2 ummi boleh tengok kenangan2 semasa kecil bila ummi dah tiada nanti...

awal tahun ari tu pergi ambil gambar IC mikael...so si adik pun nak jugak...dah adik beradik kan..sorang nak, sorang lagi mesti nak...beli baju si abang..si adik nak jugak sama...esok2 baby dah besar, ready je la...nak kene ada 3 pasang yang sama...haha...

Emir Mikael

Eirfan Muzaffar

tengokla tu...nak gi jenjalan pun baju nak kena sama...hihihi...

Wednesday, August 17, 2016

Kenangan Hari Raya 2016 -Part II

Entry khas ni untuk simpan gambar2 raya 2016 di banting pulak...untuk kenang-kenangan...boleh tengok bila2.raya kat banting meriah sikit..sebab ramai..keluarga besar...masih mengamalkan ziarah menziarahi antara orang2 kampung sanak saudara...

Gambar penuh ada tapi dalam phone..tak copy lagi..


nak gi beraya


eirfan main bunga api...tapi takut2...

Thursday, July 28, 2016

Kenangan berhari raya 2016

Entry ni khas untuk simpan gambar2 raya 2016....senang nak tengok balik...tahun ni beraya kat jelai gemas...then raya kedua banting pulak..sampai raya ke enam baru balik puchong...pendek skit raya kali ni sebab isni tu mikael dah start sekolah. so tak boleh la nak cuti sakan kan...

semua adik beradik ada kecuali kakak xde...



my hero2

sedondon fesyen baju raya pertama..ngan adik ngan mak skali..tp lupe nak amik gamba...color je lain2...


***nanti sambung..sebab gamba raya kt banting tak copy lagi...

Friday, July 15, 2016

Eirfan Muzaffar dah 2 tahun

Salam...23 june 2016 genapla eirfan 2 tahun...tak beli kek besar sebab bulan ramadhan...sape nak makan nanti kan...membazir...so beli kek SR 1 slice je...hihi...pastu letak lilin...kemain la dia suka...pasang tiup pasang balik tiup lagi...sampai kami paksa stop la...ape lagi...mengamukla dia...haha...

macam-macam akal dia sekarang ni...penat si abang nak melayannya...yang pasti amatla manja...bila kite marah si abang, dia plak yang terasa. terus menangis.hihi...sorang yang sensitif sangat2...dan eirfan seorang yang organize...dia tak boleh tengok barang2 dia senget2 ke...kotor ke...kalau susun barang tu elok je tersusun...kadang2 ummi plak yang tension..yerla...bila kite tengah drive, dia kat belakang mengamuk suruh betulkan alas tempat duduk tu dah senget...maunya tak stress ummi kat depan...hahaha...

semoga eirfan menjadi anak yang baik dan soleh, dengar kata, rajin belaja, rajin solat, semoga berjaya dunia akhirat...amin...



Emir Mikael 7 Tahun

Salam...walaupun dah terlepas...tetap jugak nak abadikan moment tu di sini...25 may 2016 mikael genap 7 tahun dah...alhamdulillah..semoga mikael jadi anak yang baik, hormat orang tua, jadi anak yang soleh, dan berjaya dunia dan akhirat...doakan ummi dan ayah nanti bila kami dah tiada ye...sayang kamu...muahhhh....




Related Posts with Thumbnails