Tuesday, April 27, 2010

Mintak petua kawan2...

Ade tak petua daripada kawan2 untuk supaya anak berselera makan...bukan pe..skrg ni Mikael xnak mkn langsung la...just minum susu je...kalau dulu, at least mkn biskut ke...ni tak...sume kite kasi dia xnak...bubur pn dh pelbagaikn dah...sian plak...kite yg tgk ni plak yg risau..nak kata nk tumbuh gigi baru, x nmpk mcm tu pn...skrg gigi bawah ade 4, atas pn 4..jadiknya tidur malam x lena...sbb kejap2 mintak susu...lastly kami ni la yg x tdo malam...kt opis ngantuk2...huhuhu..camne eh nk buat....

Last two days, attend training for writing report for the system that we buy from UK. all the new report will be generate by us (MIS team). quite tough actually because they hv more than 500 tables, views, SP...
not easy to read database structure that created by someone else. and he's actually oracle DBA(from germany n handsome...hehe..selingan sat.... )so just imagine how's difficult it is...huhuhu...(dh diri sendiri x terror..xnak mengaku...ekekeke)

i'm wonder about the system because the system is very good(no doubt) but there's no documentation ok...quite surprise! the reason from them is, we request for some changes on that system so the documentation will different. but for me the reason can't acceptable because just a little bit modification ok...why not u just make the changes on manual doc...mmm...but on functional specification still hv document..okla tu...

camne la nk buat report nanti..sbb ms training smlm mata ngantuk je...xleh concentrate...penat la mat saleh handsome tu ngomel2 kt depan...hehehe...

4 comments:

kaklong nuzula said...

Ooo.. mikael dah ada 8 gigi ke? Auliya atas 4, bawah 2.. Auliya pun ada gak time dia kurang makan. Sbb dia pun jenis yg kuat menyusu.

Time dia taknak nasi, k.long try bg dia biskut cicah air suam. Takpun roti cicah air blh gak. Skg ni dia nak makan makanan yg kita makan. Apa yg kita mkn tu la yg dia nak. So, dah bg dia mcm mi, mihun, cucur. Kek pun dia makan. Yer la, dia pun dah sethn. Try la pelbagaikan lagi makanan utk mikael..

Kalau dah byk gigi tu maknanya dia taknak lagi makanan yg lembik/ blend halus.. dia dah ready utk makanan yg lebih bertekstur n nak blaja mengunyah.. hehe..

adcom said...

Ooo...Auliya mesti dh pandai mengunyah.Mikael nama je gigi dh byk, tp kalau bg bubur nasi kasar skit, dia keluarkan blk.mmm...kene slow2 la ni.

TQ k.long...

Imma said...

Train dia makan benda yg slightly similar dengan apa yg kita makan..for eg, buat ayam masak sup but then kasik dia pegang sendiri..kasik dia makan sendiri and therefore they will tends to follow our doings..

Boboy pon dah lama refused to his own meals..hence we provide him with all the jajan berkhasiat macam roti2 ker..biskut..cake..keropok2 but bukan keropok yg kita makan laa..yg for kids..

Pegi kat supermarket banyak jer jajan berkhasiat kat kids meal corner tuu..try jer memana..mesti dia suka nmpk lain dari yg dia tgk selalu.. ;-)

Happy mothering Adha.. :-)

adcom said...

ooo...patutla bila kita mkn dia pn ngendeng2 skali...nak...nak...nk kasi takut plak..hehe...

ok TQ imma...

Related Posts with Thumbnails