Tuesday, February 15, 2011

Sorry Ibu !

Hari Ini nk bercerita tentang Mikael si budak baik ni...sekarang bila buat salah pandai cakap sorry Ibu!
dia memang suka-suka panggil ummi, Ibu, Mak...huhu...dan sekarang mood dia nak panggil Ibu...sebab pengasuh dia kan panggil Ibu...so lekat la nama Ibu untuk ummi sekali...xpela kan...Ibu pn ok jugak...

Bila tengok Ummi sedih je(saje buat muka sedih, buat2 nangis), terus dia peluk ummi sambil cakap "Sorry Ibu"..hehe..tak pelat plak tu..comel je aku dengar...so selalu la aku buat2 sedih sebab nak dengar statement dia tu kan...dia pn suka la sakat ummi supaya ummi sedih dan dia bole praktik ayat baru dia tu...adehhh...Mikael Mikael...

Sekarang okla sebab mikael dah pandai sambung ayat. dulu sebut satu je perkataan. sakarang dah pandai sambung ayat. contoh..dia tanye...

mikael : miiii...(dia panggil ummi la tu..)
Ummi : ye
mikael : yah! (dia tanye ayah mana..)
ummi : ayah mandi...
mikael : yah ndi...(ayah mandi...)
lepas2 tu x payah ummi tolong jawab..dia yg jawab sendiri bila dia tanya...huhu...


Ni gambar lama..masa ni makan main2 je...masuk mulut skit...keluar je lebih...
Tapi sekarang makan dah pandai...dah tak tumpah dah. tapi bila dah kenyang, mula la dia buat sepah. susah betul nak suruh makan...main je manjang...

2 comments:

tney@sunflower said...

lama tak dengar story pasal mikael.. huhu.. mikael, cik tney rindu lah.. ;)

adcom said...

xpe..cik tney kan bz..nanti2 kita jmpa k...:)

Related Posts with Thumbnails